Mr. R.A. Schütz is in 1993 afgestudeerd bij de Universiteit Groningen en in dat jaar bij het kantoor in dienst getreden en beëdigd als advocaat. In 1998 is hij partner geworden in het kantoor en sinds 2001 is hij enig eigenaar van het kantoor.

Als nevenfunctie is hij in de jaren 2007 tot 2015 lid geweest van de Raad van Toezicht van de Stichting Jeugdhulp Friesland.

Naast de familierechtelijke en strafrechtelijke praktijk verleent hij rechtsbijstand bij de overige rechtsgebieden ( door klikken hierop link naar knop Rechtsgebieden) die het kantoor behandelt. Hij is lid van een beperkte groep advocaten die ook rechtsbijstand verlenen in het civiele jeugdrecht en strafrecht voor minderjarigen.

Met een nuchter karakter met een sterk gevoel voor humor maar ook een goed relativeringsvermogen staat hij met beide benen op de grond. Geen dikdoenerij maar een betrokken en no nonsense instelling kenmerkt hem.

Hij is sportief aangelegd en beoefent diverse sporten wat hem ook scherp houdt want u kent het gezegde: in een gezond lichaam schuilt een gezonde geest.