Gaat u scheiden en zijn er minderjarige kinderen? Als een kind zijn hoofdverblijf bij de ene ouder krijgt, is het belangrijk een omgangsregeling te treffen voor de andere ouder. Het is namelijk in het belang van het kind dat de andere ouder zijn of haar kind regelmatig ziet. Zo'n afsprakenpakket kunnen toekomstige ex-partners zelf opstellen, maar ook met hulp van een mediator. Is het niet mogelijk samen goede afspraken te maken, dan kan een advocaat via de rechter de omgangsregeling vast laten stellen. Ons kantoor Winnips en Schütz Advocaten in Leeuwardenkan als mediator en advocaat beide trajecten inhoudelijk en formeel begeleiden.

Wat staat er in een omgangsregeling?

Afspraken over de omgang vormen een belangrijk onderdeel van een ouderschapsplan. Dat plan wordt bij scheiden opgesteld om de zorg en omgang over de kinderen goed te regelen. Afspraken gaan dan bijvoorbeeld over:

  • de tijdsverdeling van het zien en omgaan met de kinderen
  • de haal- en brengtijden van het kind
  • vakantieafspraken
  • hoe belangrijke beslissingen met elkaar worden afgestemd (school, opvang, medische zaken)
  • de viering van verjaardagen kinderen en familieleden

Een omgangsregeling treffen kan soms lastig en emotioneel zijn. Toch is het in het belang van het kind belangrijk duidelijkheid te scheppen over wanneer het kind de andere ouder ziet. Een mediator kan dat proces dan in goede banen leiden. Deze doet dat met een open, onafhankelijke blik en waarbij een goed contact en cohesie met het kind het uitgangspunt vormt. Als mediation niet mogelijk is, kunnen wij voor u een verzoek indienen bij de rechtbank met uw wensen met betrekking tot de inhoud van een omgangsregeling.

Neem vrijblijvend contact met ons op

De rechtsbijstand of mediation vanuit Winnips & Schütz Advocaten in Leeuwarden is betrokken en doelgericht. Het kantoor heeft een grote expertise op het gebied van familiezaken en daaraan gerelateerde onderwerpen zoals echtscheiding en alimentatie. Voor het opstellen van een ouderschapsplan, of om een omgangsregeling te treffen kunt u gratis een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten bij ons aanvragen. Op ons kantoor leggen we dan graag uit wat we hierin voor u kunnen betekenen.