In verband met de problemen rondom Corona is ons kantoor voorlopig niet toegankelijk voor bezoek. Wel is het kantoor gewoon geopend en bereikbaar via telefoon en mail. Besprekingen worden telefonisch gehouden. Nieuwe zaken worden gewoon in behandeling genomen. Zittingen worden echter, met uitzondering van spoedeisende zaken, door de rechtbank en gerechtshof niet meer ingepland en reeds geplande zittingen komen te vervallen. De advocaten zullen mogelijk deels thuis gaan werken, dan worden voorzieningen getroffen om dit zo goed mogelijk te maken, en ook dan zal contact op afstand mogelijk blijven. Vanwege een beperktere bezetting bij het secretariaat kan het soms wat langer duren voordat u telefonisch te woord kan worden gestaan. Eventueel kunt u dan later nog een keer bellen, of een mail sturen als u enkel een mededeling heeft.

Deze maatregelen gelden voorlopig tot 6 april 2020. Wij houden er rekening mee dat na 6 april de maatregelen verlengd zullen worden. Wij volgen daarbij de adviezen vanuit het RIVM. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zal nadere informatie hierover op onze website worden vermeld.

Echtscheiding tussen partners met kinderen

Een echtscheiding kent altijd twee partijen en zelfs meerdere als er kinderen bij betrokken zijn. Het is
uiteraard in alle situaties belangrijk dat de ontbinding van het huwelijk goed wordt geregeld. Het is daarom
aan te raden een echtscheidingsadvocaat in te schakelen. Als u in Leeuwarden of in de omgeving woont, bent u
daarvoor bij Winnips & Schütz aan het juiste adres. Indien u met uw partner in gezamenlijk overleg uit
elkaar gaat en het beste met elkaar voorheeft, is mediation een oplossing. Op ons kantoor is een advocaat
beschikbaar die tevens als mediator optreedt.

Wat te doen bij echtscheiding als u en uw partner kinderen hebben?

Op het moment dat er minderjarige kinderen bij betrokken zijn, gelden er speciale regels. Ook voor het
opstellen van een ouderschapsplan kunt u daarom bij ons terecht. In het ouderschapsplan worden verschillende
afspraken opgenomen. Het gaat dan onder meer om het vaststellen van een omgangsregeling of co-ouderschap. Of
om het bepalen van de kosten van de opvoeding en verzorging, zoals alimentatie voor kinderen. Het mag voor
zich spreken dat het voor het welzijn van de kinderen goed is om op basis van mediation tot afspraken te komen.

Scheiding aanvragen

Het officieel aanvragen van een echtscheiding begint met het indienen van een verzoekschrift dat door onze advocaat naar de rechtbank wordt verzonden. U kunt een eenzijdig verzoek indienen voor de scheiding of samen met uw partner de aanvraag door ons laten doen. In de laatste situatie is er maar één advocaat nodig. De scheiding wordt uitgesproken door de rechtbank en vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Hierin staan onder meer de afspraken die gemaakt zijn, bijvoorbeeld ten aanzien van de eventuele betaling van alimentatie aan de ex-partner of de hoogte van de te betalen kinderalimentatie. Indien u voor mediation kiest, worden alle onderwerpen uitgebreid besproken. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Winnips & Schütz advocatuur en mediation in Leeuwarden.